Dog.bg Форуми : Проблемите ми с клиники АНИМО

Към съдържанието

 
 
 

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Проблемите ми с клиники АНИМО

#1 Потребителят е офлайн   merlinofchaos Икона

  • Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 28
  • Регистрация: 30-August 07

Публикувано: 30 August 2007 - 07:27 PM

Клиники АНИМО или за ветеринарните доктори и това доколко може да им се доверим!

Искам да споделя впечатленията си от въпросната клиника, който са всичко друго но не и положителни. Накратко от 4-те проблема различни от ваксинация и други рутинни дейности те имаха 50% успеваемост при даването на точна диагноза. Последиците от първата такава диагноза са изоставане на растежа на кученцето ми. А последиците от втората е ненужно започване на инсулиново лечение на несъществуващ диабет с препоръка за кастриране на кученцето. В последствие се оказа, че оказа, че кученцето ми има нормална захар и всичко това е било ненужно. В предвид на това колко коварно лекарство е инсулина прибързаното предприемане на въпросното лечение е меко казано НЕПРОФЕСИОНАЛНО. В предвид на всичко което съм описал по- долу мога да кажа мнението си, че ветеринарите в клиниките на Анимо в Люлин и Младост дори да са големи специалисти (не съм компетентен да го определя това) са НЕБРЕЖНИ и НЕМАРЛИВИ. По- долу съм описал подробно и двете проблемни ситуации с въпросните клиники- който има нерви и желание може да ги прочете и после да сподели мнение дали съм прав или не.

Преди година и половина си взех ново куче- много хубаво и красиво женско Хъски. И както подобава на подобно куче реших, че е необходимо да го водя при добри ветеринари. В предвид на това, че старото ми куче (кръстоска между Пудел и Шнауцер) за 16-те години който живя по ветеринари почти не е ходило (водил съм го все при физически травми- веднъж когато на вилата го бяха нацелили с брадва в главата и веднъж когато го блъсна кола) нямах отработен вариант. Поразрових се поразпитах тук там и попаднах на верига клиники Анимо- имат готин сайт с форум- това ми говореше ако не друго, то поне, че не се крият и приемат коментари и критики а това, че имат доста клонове ми говореше, че имат много доволни и редовни клиенти и съответно предпоставки да се разрастват. Едина от най- важните причини поради който се спрях на тях е, че ми бяха наблизо и имаха удобно работно време (до 20:00 през седмицата и събота до обяд + Денонощна клиника в Младост). Дотук всичко добре- направихме си задължителните ваксини, купихме си витамини, калции, кайшки и т.н. Всичко беше наред до първия по- сериозен случай:

СЛУЧАЙ 1. Кученцето беше на 5-6 месеца и след няколко дни разстройство го заведох на доктор да види дали всичко е наред. След няколко въпроса от сорта на това дали съм и давал кокали, прясно мляко и т.н. и отговора ми с НЕ те заключиха, че е севетните породи кучета по- принцип имат много нежни стомаси и съответно твърдо заключиха, че имаме проблеми с храната. И естествено ми предложиха Роял Канин с доста солената си цена. Е нямах избор и и купих 2 килограма. След близо седмица (минавайки през няколко дни с малки дажби за да свикне с новата храна, че така пишело по книгите) промяна нямаше и кученцето беше вече близо 2 седмици с разстройство. Отидохме отново на в клиника Анимо в Люлин и след аналогични на първите въпроси и този път диагнозата беше- храни я с оризови варива като да избягвам сякакви мазнотии и да и давам единствено пилешко месо. След 5-6 дни на новата диета и отново без промяна отидох за 3-ти път при докторите- и тоз път бяха и тримата доктори и всичко почнаха да дават акъл в един глас и сформираха някаква убииствена диета от вариво на ориз, пшеница и незнам още кви зеленчуци, като този път ни забраниха каквото и да е месо. Тук някъде всичко преля чашата и почнах да разпитвам из кварталната градинка останалите кучкари за ветеринар, който си разбира от работата и една от жените ми препоръча доцент (няма да споменавам име, за да не излезне, че правя реклама, ако някой се интересува от името и координатите му нека да ми пише на ЛС) който имал клиника наблизо, но работил в леко неприятно време (вечер от 4:00-6:30 и събота до обяд) думите и, че този доктор спаси доста кучета в квартала ми бяха достатъчни за да реша да се консултирам с него. След като му описах ситуацията думите му бяха: Как може така да разсипвате така животното? . Директно михаме на инжекции 3 дни и после 1 седмица на антибиотици. След тази терапия и спазване на допълнителните съвети на новия доктор нещата се нормализираха и проблеми с диария и изнежен стомах не сме имали повече. Резултата от работата на клиника Анимо- Люлин беше че кученцето ми има изоставане в разстежа и си остана леко дребничко.

Тогава клиниката още имаше форум на сайта, който май вече го няма. Тогава писах в него призовавайки да обръщат малко повече внимание на клиентите и да вникват малко по- навътре в оплакванията на пациентите им, но очевидно никой от клиниката не го следеше и отговор не получих а след време установих, че форума го няма вече на сайта по какви причини не знам (може да не им е харесала критиката).

Е тогава се зарекох да не стъпя повече в тази клиника но за зла съдба ми се наложи...

СЛУЧАЙ 2. Началото на пролетта след големите дъждове (деня на изборите) извеждайки кучето късно вечерта след 12 часа от някъде се пръкна един жабок пред блока и кученцето го налапа резултата от това беше че устата и почна доста да се пеняви и да хвърля лиги навсякъде. Съответно много изплашен скочих на колата и карайки с 100+ километра в час се узовах в денонощната клиника на Анимо в Младост (просто не знаех към кого другиго да се обърна). Доктора я прегледа, обясни, че в БГ рядко се срещат отровни жаби, че лигавенето е резултат на гадене и т.н. Би и 1 инжекция против гаденето и още една противо алергична. Обясни възможните странични ефекти и възможните странични резултати. Абе изобщо всичко изглеждаше много добре. Кученцето наистина се оправи още преди да се приберем.

Това горе беше леко преискловие и отговор на въпроса защо изобщо съм се върнал към клиника Анимо. Горната случка ме накара да си припомня, че няма безгрешни хора и всеки заслужава втори шанс и реших да им го дам. Е това беше наистина голяма грешка, която няма да се повтори, защото в момента сърбам поредната попара която ми надробиха:

СЛУЧАЙ 3. Средата на Юли кученцето ми загуби апетит. В предвид на това, че преди време имамхме същия проблем, който доктора в Анимо реши доста лесно (някакво заболяване по гръкляна, което кученцета си предавали докато си играят) посредством някакви таблетки, който ни предписа. Мислейки, че проблема е аналогичен изобщо не се поколебах да отида там. Първото което забелязах беше, че персонала е 100% подменен- много симпатични млади момичета бяха сменили не много по- възрастните доктори и докторка от преишните ми ходения в Анимо. Естествено отново минахме през варианта с капризните хъскита и пробваха да ми продадат Роял Канин за 10 лева килото (кученцето очевидно проявило малко апетит в резултат от умората зобеше различните храни). Констатирайки, че за 10 лева ще и купя кило и половина обезкостено месо отказах и минахме на храна за 7 лева килото. Е взех отново 2 килограма. И след 2 дни отново бях там с непроменени оплаквания. Докторката забеляза леко стечение от половите органи на кученцето и след като обясних, че последното и разгонване е било преди повече от 3 месеца изрази съмнение за възпаление на яичниците и съответното лечение КАСТРИРАНЕ. Пратиха ни на ренгенова снимка на стомаха, която обаче не потвърди въпросната теория. Докторката обаче не се отказа и продължихме с взимане на кръвна проба в клиниката им в Младост, като междувременно тя взе и налеп за гледане под микроскоп с който да потвърди теорията си за възпалението.
Вечертта след взимането на кръвното изследване ми звъннаха по тревога, че кучето ми е болно от ДИАБЕТ и има много високо ниво на кръвната захар. Помолиха ме да дойда максимално бързо за да му бият ИНСУЛИН. И съответно като стопанин, който обича животинчето си излетах към Младост без много- много да мисля за да извършат спешното лечение. Обясниха ми как се бие инсулин, показаха ми каква доза да и бия.
И добрата новина беше, че ДИАБЕТА при кучетата е ЛЕЧИМ и познайте какво е лечението?
Предавате ли се?
Ами верния отговор е КАСТРИРАНЕ- тази интервенция в 90% от случайте водила до излекуване на диабета при кучетата. Всички надежди, че кученцето ми ще има възможност да бъде пълноценна жена се изпариха но все пак най- важното беше, че ще бъде здрава, което правеше всичко останало маловажно.
Изследванията показваха GLUCOSA 32,8 mmol/l при допустими стойности от порядъка на 3,3- 6,6 mmol/l. Какво е първото което се набива очи- показателя е ненормално висок- от 5 до 10 пъти над нормата. Може би тук е мястото да споделя някой неща който разбрах в последствие:
- Подобни нива на захарта водят до припадъци, гърчове и дори до мозъчни увреждания а мойто кученце беше супер жизнено, игриво и привидно не даваше никакви признаци, че е болно (като изключим липсата на апетит);
- Друго нещо което не е характерно за диабетиците е загубата апетит- дори напротив диабетиците имат повишен апетит;
- Последиците от неправилно поставена диагноза ДИАБЕТ и започване на инсулиново лечение дават предпоставка за бъдещо реално възникване на болестта като последствие на допълнителното количество инсулин вкарано в кръвта на животното;
- Спирането на инсулина води след себе си огромни рискове включително мозъчни увреждания и дори смърт;
- Кучетата изключително рядко страдат от диабет. А при младо животно на 1,5 години е статистически невъзможно това да се случи;
Та да продължим с историята: след 3 дни терапия на инсулин отново си мерихме захарта и тя беше нормална - 4,3. След още 3 отново и този път беше 4,6, при което ми казаха да намаля дозата. Тук може би е мястото да спомена и няколко неща относно дозата, която и слагах: Инсулиновите спринцовки са 1 мл и 1 деление е разделено на 5 по-малки. Е дозата която ми определиха беше по- малко от 1 от тези по- малки деления (нещо от сорта на 2-3 капчици)- доза от която в последствие друг ветеринар беше учуден а в последствие ни обнадежди относно последствията от неправилната диагноза.
Както и да е след 10-ина дни на инсулин и допълнително хапчета (който трябваше да помогнат да си върне апетита), промяна в това, за което започнах посещенията си по доктори нямаше: кученцето имаше все по-малко и по-малко апетит. Това ме накара да посетя отново доцента, към когото се обърнах и при предишния проблем. От него разбрах колко коварно лекарство е инсулина и колко трудно е спирането му. Че преди да се мине на инсулиново лечение е необходимо да се направят 3 последователни дни кръвни изследвания за да се елиминира възможността за грешка (нещо което нито е правено нито е препоръчано в Анимо- там директно докато още бях в стрес от ситуацията почнахме въпросното инсулиново лечение). По неговите думи направените изследвания не индикират по никакъв начин за възпаления на яйчниците. За да възвърне апетита би на кученцето 3 поредни дни по 2 различни антибиотика (може и само едното да е било антибиотик). След като приключи с тях се разбрахме да и спра за 1 ден инсулина и да повторим кръвното изследване, което и направихме. Резултата беше:
- Глюкоза: 5,1 mmol/l (допустими 3,8 6,1)
- Инсулин: 43,2 mklU/ml (допустими 3.0 25.0)
Последва терапия с която трябва да свалим нивото на Инсулина- една седмица бяхме на други антибиотици, който трябваше да и давам по стъпаловидна схема.
С горните изследвания реших да отида до Анимо в Люлин с най- добри намерения- да си проверят апаратурата, да кажат едно извинявай (което ако бях получил нямаше да пиша тази статия). С две думи да се покажат хора и да признаят грешката си. Е извинение не получих- дикторката държеше че тяхната диагноза е била правилна и преминаването на инсулиново лечение е било коректно.
Три дни след като свърши лечението целящо да намали нивото на инсулина и вече близо над 10 дни без инсулин (което според мен трябва да елиминира остатъчното му действие повторихме отново изследванията. Резултата беше:
- Глюкоза: 4,95 mmol/l (допустими 3,8 6,1)
- Инсулин: 5,53 mklU/ml (допустими 3.0 25.0)
Въпросните изследвания на 100% изчистиха всички мой съмнения относно това дали кученцето ми има диабет (макар, че по препоръка на доктора ще ги повторим след около месец профилактично).
В предвид на горните резултати и на това, че кученцето ми си възвърна апетита мога да кажа, че доцента за втори път успя да оправи последиците възникнали от НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА и НЕМЪРЛИВОСТТА на служителите на Аимо.

ИЗВОДИ:
- Внимавайте къде си водите кученцето- очевидно има много хора който се интересуват от него само привидно;
- Не се доверявайте сляпо на ветеринаря при който ходите особено ако той има склонност да дава прибързани диагнози;
- Ако имате доверие на даден доктор водете кученцето си при него дори да е в неудобно за вас време;
- Ако екипът на клиниката е съставен единствено от млади специалисти то звеното което куца е опита а той важен компонент за поставяне на правилна диагноза;
ВЪПРОСИ:
Защо всяка диагноза водеше до кастриране? Дали защото
- дали защото кастрирането струва пари?
- Дали защото клиниката има негласна инструкция от ръководството да подтиква клиентите си да кастрират домашните си любимци?
- Или може би служителите им се нуждаят от практика?
Защо преди започването на инсулиново лечение не бях предупреден за?
- Възможните последствия?
- Необходимостта от извършване на още 2 кръвни изследвания преди да се предприеме изследване?
Защо никой от ветеринарите в две клиники едната от който е централна и денонощна не се усъмни поне малко в тези резултати? Защо не ме попита дали не е възможно кучето да е откраднало от някъде един бонбон?

Както и да надявам се всичко занапред да е наред и стискам палци последствията от цялата тази лудница да се окажат единствено празния ми джоб и многото нерви който похабих.

#2 Потребителят е офлайн   Patita Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 403
  • Регистрация: 10-October 06
  • Location:София

Публикувано: 31 August 2007 - 10:05 AM

Анимо работят зле не само в Младост и Люлин- имат малък кабинет /и зооборса с кученца в аквариуми на фантастични цени, зарязани в талаш и стъкло/ в Иван Вазов и тамошния доктор според мен изобщо не се справя с работата си- имах куче с малка херния странично от ануса, толкова малка че често се прибираше сама - ами познайте, трябвало да се оперира според тях /куче на над 10 години/ и то максимално бързо. Добре, че не се хванах - хернията след време се прибра трайно, а и всеки знае, че макар да се отреже част от червото тя винаги може пак да се появи. По-късно други лекари ми потвърдиха, че ако няма проблеми, няма прещипване операция не е необходима.

Освен това същия този вечно навъсен и раздаващ страшни прогнози доктор явно се чувства недостатъчно признат като лекар и това го потиска още повече. Пример: имахме уговорка да подстриже кучето, запазихме си час сума време по-рано защото не знам си какво не му било наред с машинката, уговорихме цена и всичко и като отиваме той намръщен: аз по принцип не се занимавам с такива неща... говорили ли сме били... уффф от мен да мине /а аз му се обаждах н-пъти да потвърдя часа и датата/ и едва ли не благодеяние излезе, а после горкото куче беше толкова стресирано, че направо съжалих, че го оставих насаме с този луд човек, защото според мен си е луд.

Единственото, за което става е за спешно обезпаразитяване b) евентуално - защото ми е най-близо, но дори и в този случай не пропуска да отбележи, че кучето ако се почесва могло да има демодекоза и т.н. и т.н., е, нямаше такова нещо, аман от такива черни станции, за които от всяко нещо изхода е към оня свят n)

Обаче за недоволна от лечение, аз съм писала, че съм страшно недоволна от Клиника Д-р Дулитъл на ул. Козлодуй - не ходете там в никакъв случай за диагноза, само при нужда от рентген могат да са полезни, но иначе са ужасно некомпетентни!!!
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Blink Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 91
  • Регистрация: 25-July 06

Публикувано: 31 August 2007 - 11:52 AM

Моите впечатления от Анимо също не са добри. Случаят беше следния:
през май месец тази година на кучето ми се заби кърлеж и аз уставових това, когато кърлежа вече беше напит и на размер колкото грахово зърно. Реших да отида в най-близкия "кабинет" . Там напръскаха обилно кърлежа с отрова срещу инсекти и след 15 минути го извадиха и ми казаха довиждане. Тъй като кучето ми беше раходено, отидох на пазар и то остана само в къщи. Като се върнах след 1 час заварих кучето ми повръщало многократно и с неадекватно поведение - изплашено, нервно, върви само след мен и продължава да повръща и да се лигави. Това чеше в събота към 7 часа вечерта. Тъй като досега не е боледувала и не съм я водила на ветеринарен доктор освен за ваксини се почудих /меко казано/ какво да правя. Започнах да звъня на познати, влязох в интернет и там видях адреса на Анимо и че имат денонощна клиника. Обадих им се веднага и какво ми казаха - че тези симптоми могат да са причина за най-различни проблеми, но и да отида нищо няма да могат да направят тъй като трябва да вземат изследвания, а лабораторията не работи в почивните дни. Да не говорим, че не проявиха и капка съчуствие поне на думи - бях изпаднала в абсолютна паника.
Започнах да звъня на всички номера дадени в dog.bg и накрая слава богу се свързах /като го събудих - вече беше станало 11 часа/ д-р Костов. Използвам случая горещо да му благодаря.
Той ме изслуша внимателно, каза да погледна зениците дали са разширени и прецени, че кучето е интоксикирано - явно е облизало мястото където са напръскали кърлежа. Давах на кучето ми активен въглен и прахчета през 2 часа цяла нощ, както ми каза д-р Костов и то се оправи на сутринта b)
Препоръчвам горещо този доктор на всички. Той няма кабинет но има бус с апаратура за спешни случаи - това ми каза по телефона.
Това е от мен, разбирасе всеки преценява сам, но наистина когато кучето е в критично състояние и е събота вечерта, от една денонощна клиника би трябвало да окажат някаква помощ, защото до понеделник би било твърде късно.

#4 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 845
  • Регистрация: 24-November 06
  • Gender:Female
  • Location:София
  • Skype:

Публикувано: 31 August 2007 - 01:26 PM

За клиника "Анимо " в Младост мога да се включа и аз и то със съвсем не ласкави отзиви.Преди около 3-4 месеца докато бяхме на разходка кучо си счупи нокъта през средата.Течеше ужасно много кръв ,тъй като беше засегнат живеца. Часът беше около 21.00 и единственият ми избор беше там.Отивайки на място ни посрещна едно младо момче,обясних му за какво става въпрос.Каза ни да поставим кучето на масата за да му отреже нокъта.Тъй като и аз и кучето бяхме доста притеснени,кучо започна да се дърпа ,а аз едва го удържах/макар че е 15 кг./Вместо да ми помогне доктора започна да ми крещи да си озаптя кучето иначе няма да прави нищо.Намеси се приятели ми и успя да го задържи докато отрежат нокъта.След като го превързаха ме попитаха дали ще имам нужда от яка.Казах да му сложат за да не дърпа превръзката поне докато спре да тече кръв и нокъта порастне малко.Нямам думи да ви опиша реакцията си когато видях как доктора бърка в един шкаф и вади няколко яки ,които видно бяха вече използвани.Сложи на кучо яката,която беше облепена с някакъв мръсен лейкопласт и имаше петна от засъхали един Господ знае какви течности и кръв.След целия този кошмар ни обявиха сумата от 30 лева за услугата,като 20 от тях бяха за яката ouu .Въпреки,че се бях зарекла втори път да не стъпя там след около 2 месеца се наложи да отида отново-имах съмнение,че кучо има осил в ухото.След същото ужасно отношение от страна на персонала за 2 минути погледнаха ухото ,дадоха ни някакви капки и ни изпратиха по живо по здраво.Според същия доктор не съм чистела редовно ушите на кучето и му били възпалени bl).Макар,че останах доста учудена тъй като през ден му чистя ушите с Епи отик ,взех капките.Тъй като вместо да се оправи кучо стана по зле,го заведох при "личния" му лекар.Оказа се ,че в ухото му има осил и е започнало да събира гной a)

Така,че със съжеление ще кажа ,че макар да не са някакви фрапиращи случаи съм доста разочарована от отношението им и към хората и към животните.

п.с а за цените в магазина им даже не ми се говори

#5 Потребителят е офлайн   merlinofchaos Икона

  • Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 28
  • Регистрация: 30-August 07

Публикувано: 31 August 2007 - 05:41 PM

Очевидно не съм само аз недоволен от въпросната клиника. Въпроса е имат ли те изобщо доволни клиенти?

Друго което ми направи впечатление в Младост беше, че и 4-те пъти който бях там в клиниката имаше по 2-3 кучета след операция. Сега започвам да се чудя дали и те не са жертва на неправилна или прибързана диагноза?

За разлика от @Misheto7 не съм останал с лошо впечатление относно отношението към кученцето ми, дори напротив това беше едно от нещата който ми харесваха там.

Едно от нещата който също ми направи много лошо впечатление е отказа да се приеме вероятността апаратурата им да дава некоректни резултати. Думите на докторката бяха: "Ние там изследваме всичките си пациенти и вярваме на резултатите". Дали в моя случай грешката е била от апаратурата или от друго не знам. Отказът обаче да се приеме тази вероятност е чисто и просто НЕБРЕЖНОСТ и НЕМЪРЛИВОСТ- за подобна апаратура дори най- малкото съмнение за некоректни резултати трябва да доведе до пълната и диагностика все пак от тези резултати зависи живота на пациентите им (а и самите изследвания изобщо не са евтини)!

Първоначално обмислях възможността да предприема съдебна отговорност срещу клиниките, но в предвид, че единствения документ който имам издаден от тях е едно кръвно изследване (нямам нито касови бележки нито някакъв документ който да индикира, че те са предписали започването на инсулиново лечение). И всичко ще опре до мойта дума срещу тяхната дума- някой от тях ще свидетелства, че ми е предложил да повторим и потретим изследването а аз съм отказал по финансови причини (макар да ставаше дума за по 30 лева на изследване ако бях наясно изцяло със ситуацията нямаше да се скъпя) и всичко ще приключи.

Затова прецених, че отварянето на тази тема е единственото което мога да направя срещу клиника Анимо- Индексирането на една тема касаеща нивото на специалистите в клиниките ще помогне бъдещите им клиенти да имат едно наум (дори темата да бъде наводнена от 100-ци доволни клиенти, който силно се надявам да имат и нашите проблеми с тях да са просто изключение).

#6 Потребителят е офлайн   dmst Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 657
  • Регистрация: 30-September 06
  • Gender:Female
  • Location:София

Публикувано: 31 August 2007 - 06:32 PM

Включвам се и аз с неласкава оценка за денонощната клиника в Младост,макар и не от личен опит и слава богу!Леля ми има малко чихуа хуа,няма годинка,за нещастие като си играло в апартамента се ударило и му изхвръкнало оченцето,завели го веднага в Анимо,понеже е денонощна,там го защили и започнали да го тъпчат с някакви лекарства,имина немога да цитирам в момента за да не ви подведа.В резулта на лечението кученцето не само не вижда вече с това оче,а и започнаха припадъци-най-вероятно от възпаление на нерв,водили са го пак след първия припадък,държали го два дни там на системи и го изписали като безнадеждно-за щастие баща ми ги свърза с неговия доктор,който ходи по домовете и е спасявал не едно куче,дал му някакви лекарства за прочистване,също немога да кажа какви и сега "безнадеждното" кученце е добре,играе си и е живичко!С две думи-да не дава господ да попадне на неспециалисти и то в клиника!

#7 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 331
  • Регистрация: 14-June 07
  • Gender:Female
  • Location:Стара Загора

Публикувано: 01 September 2007 - 08:57 PM

Присъединявам се към недоволните клиенти на клиники АНИМО.
При мен отново проявиха немърливост,която застраши живота на моята кавказка овчарка.Заведох кучето си с оплаквания - загуба на апетит,отказ от вода,безжизнено,почти не можеше да се изправя,болезненост в областта на гърлото.Сложиха я на системи-вливаха и глюкоза и антибиотик,пуснаха изследвания на кръв,но резултатите бяха в норма.След 7 дневно лечение кучето съвсем се влоши.Назначиха ренген.Сега пък поставиха диагноза бронхопневмония.Пак същите процедури-нулев ефект!Уплаших се,че не успяват да поставят правилна диагноза,а се лутат напосоки,губи се ценно време,а кучето буквално умира в ръцете им.Взех решение-отказах се от тях,прибрах си кучето,въпреки че ме заплашиха,че аз ще съм си виновна,ако не издържи пътя,и го закарах в института в Ст.Загора.Няма да се изненадате,ако ви споделя,че вет.специалисти останаха изумени от некадърността на своите колеги от Анимо,нали?Кучето се оказа с пареза на хранопровода,причинена вероятно от кокал,който е заседнал временно,а после е преминал,но е оставил поражения.Кучето се оправи с 1 месечно лечение с Невалин,по схема,а тъй като беше младо-на около 2 години,се възстанови напълно,без трайни последици от временната пареза.Не споменавам факта,че бронхопневмонията я нямаше-явно изчезнала някъде по пътя между София и Ст.Загора!
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#8 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

  • Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 4922
  • Регистрация: 18-May 06
  • Gender:Female
  • Location:Варнааааа
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    skype : anna_maria_dimitrova
  • Skype:

Публикувано: 01 September 2007 - 10:05 PM

Без да се впускам в подробности , защото ми е много болезнен спомена , имам една УБИТА кучка от некомпетентност във въпросната клиника , но във Варна . Това беше през 1999 г и повече не съм влизала там. За сегашната им компетентност не мога да кажа нищо , може и да са се понаучили.

#9 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 331
  • Регистрация: 14-June 07
  • Gender:Female
  • Location:Стара Загора

Публикувано: 02 September 2007 - 02:12 PM

Интересен е фактът,че персонала на клиниката се е сменял неколкократно от времето,когато ние им бяхме пациенти-сега чета случаи от съвсем скоро,е как се случва така,че все си остават некадърници?(Извинявам се определението- приемете,че използвам думата "неквалифицирани")
Всъщност възможно ли е да са стажанти,или да са така ниско заплатени,че нямат никакъв стимул за съвестна работа?(Цените в Анимо не ми говорят за ниски лекарски заплати a) )
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#10 Потребителят е офлайн   merlinofchaos Икона

  • Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 28
  • Регистрация: 30-August 07

Публикувано: 03 September 2007 - 08:01 AM

В момента сайта им е затворен (сигурно не са си платили хостинга), че на него по- рано имаше информация за докторите им. Докторите който ми навлякоха първия проблем си спомням, че макар да бяха млади поне по автобиографичните данни изложени на сайта приличаше да са голяма работа: завършили с висок успех, всички имаха богат стаж в чужбината...
С други думи тогава нещата поне на теория изглеждаха добре- но на практика не беше точно така. Предполагам, че и сега теоретично нещата стоят така.

А тези от скорошното ми посещение наистина имаше и стажанти и доктори. Въпроса е, че разликата в годините между стажантките и докторките не беше повече от 2-3 години. Съмнявам се, че докторката беше на повече от 25 години. Тези в младост с който се сблъсках макар да изглеждаха с една идея по- възрастни потвърдиха нивото на компетентност на цялата клиника.

По- принцип подкрепям инициативата да се дава шанс на млади специалисти в която и да е област. Проблема в Анимо очевидно е брънката наречена опит- при тях практически няма специалисти който да могат поне теоретично да имат такъв. А чистата теория в общия случай е нищо без опита.

Имаше една много вярна приказка: "Занаят не се учи- занаят се краде" е за съжаление в Анимо колкото и перспективен да е персонала няма от кого да открадне занаята...
Имаше и една друга: "Човек се учи от грешките си" е очевидно варианта да се учи само от тях също не е добър. А в тази област може да бъде дори фатален!

П.П. За съжаление се замислих за всичко това, чак когато беше вече късно (слава богу не фатално късно). Но както казах човек се учи от грешките си!

#11 Потребителят е офлайн   herinka Икона

  • Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 23
  • Регистрация: 17-February 07

Публикувано: 05 September 2007 - 11:24 AM

Много недоволни, ми нищо чудно, честно казано. Имала съм 2 кучета - немската ми овчарка през целия си живот беше супер здраво куче и не ми се бяха налагали срещи с ветове освен ваксинациите и някои често срещани проблеми като диария и повръщане след ядене на болкуци - ходехме при др. Тодорова тя работи до пазарчето Вазов в един гараж . Страшно компетентен човек с дългогодишен опит и досега не съм чула оплаквания.
Но...след незнайно откъде появило се заболяване (за което единствен признак беше невъзможността на кучето да пази равновесие) се обърнахме към клиники Анимо (водихме го там на рентген и "специалистите" си продължиха "лечението" при тях). За 3 месеца боледуване диагноза така и не беше поставена, кучето беше лекувано напосоки и....накрая почина. По време на тия 3 месеца се наслушах и нагледах. Водихме я в клиниката на бул Витоша. Там един доктор уж се интересуваше от кучето, дори имаше период когато се обаждаше специално вкъщи да разбере как е кучето, как се влияе от лекарствата, има ли подобрение...само с внимание обаче не стана... Наложи се една вечер да водим песчо в Младост. И там се сблъскахме с млад доктор , когото явно толкова толкова изнервихме с присъствието си, че не спря да ни се кара как го гледаме това куче и не го приспим, а харчим средства и време за безнадеждна кауза
Това май казва всичко...
Малката съм я водила само за ваксинации пак в клиниката на бул Витоша (и нас се опитаха да ни убедят че кастрацията е най голямото добро, което можем да сторим на малката) , но ако не дай си боже ми дотрябва доктор дето да ми е наблизо ...няма такива. (докторката на пазарчето от сума време не си е в кабинета и май не работи вече). Писна ми от накадърници!
btw Ако някой знае свестен вет в квартал лозенец или там някъде да пише

#12 Потребителят е офлайн   emetic Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 588
  • Регистрация: 06-July 05

Публикувано: 05 September 2007 - 02:39 PM

Ако някой знае свестен вет където и да е из София да пише. Да се чуди човек къде да отиде ако стане нещо.

#13 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 686
  • Регистрация: 17-January 07
  • Gender:Female

Публикувано: 05 September 2007 - 03:20 PM

Предварително се извинявам, че включването ми не е съвсем по темата. Не съм водила кучетата си в Анимо и не мога да дам конкретно мнение. Прави ми впечатление обаче, че всеки може да се изкаже негативно за дадена клиника или ветеринарен лекар, а когато някой иска да похвали лекаря, от който е доволен, нещата изведнъж придобиват много тайнствен характер и започват да "хвърчат" лични съобщения... Вероятно защото добрите думи биха се възприели като реклама. bl) Защо някой не похвали личния лекар на своите питомци? Така освен че ще знаем на кого да НЕ поверяваме живота и здравето на любимците си, повече хора ще знаят към кого да се обърнат, когато имат проблем.

#14 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

  • Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Мнения: 7282
  • Регистрация: 18-April 06
  • Gender:Female
  • Location:София

Публикувано: 05 September 2007 - 03:28 PM

ходила съм грубо при 4-5 вета в софия. нито един не мога да похваля и да обява "ето това ще е нашият човек". страх ме е само да си помисля, че някой ден ще трябва да лекувам животните си. сега ходим само за хапчета или кастрации. само един тежък случай имах и диагнозата беше сгрешена. не говоря за анимо.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 845
  • Регистрация: 24-November 06
  • Gender:Female
  • Location:София
  • Skype:

Публикувано: 05 September 2007 - 04:24 PM

Аз мога и да се похваля и то от двама- доктор Силвия Цонева -кабинета й е на ул Иван Асен ІІ до магазина на Пайнер и доктор Манов-кабинета му е в жк Младост 1 в блока срещу 27 поликлиника 1super И двамата са страхотни специалисти,неверотно любезни и отзивчиви .Факт ,е че не ми се е налагало да ги търся за нещо много сериозно,но от това което съм видяла досега съм супер доволна r)

#16 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

  • assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Мнения: 4582
  • Регистрация: 23-September 04
  • Gender:Female
  • Location:София
  • Interests:Биология, животни...
  • Skype:

Публикувано: 05 September 2007 - 08:32 PM

Със ръка на сърцето мога да кажа, че моята единствена клиника за всякакви домашни любимци е Ита вет. За себе си съм се убедила, че по-добри и мили лекарки няма. А съм ходила за доста сериозни неща, не само за хапчета.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#17 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 716
  • Регистрация: 15-March 07
  • Gender:Not Telling

Публикувано: 05 September 2007 - 10:19 PM

Днес, в една друга тема коментирахме, че няма да е некоректно, ако споделим добрите си впечатления, от която и да е вет. клиника. Сега прочетох тук и на следните въпроси:

Цитат

btw Ако някой знае свестен вет в квартал лозенец или там някъде да пише

и

Цитат

Ако някой знае свестен вет където и да е из София да пише

мога също като samotnata да ви препоръчам с чиста съвест, клиника Ита_вет. Тя е с изцяло дамски колектив (д-р Чернева, д-р Пенева и техните колежки) и се намира в Лозенец (София). Телефон - 9632965.

Аз ползвам за всичко клиниката - там се лекуваме, ваксинираме, обезпаразитяваме, купуваме храна, играчки и т.н.
Пращала съм доста познати и приятели там (някой от вас може би помнят wink , когато пишех тук с ник Sari4ka) и всички са били доволни.

Малко ми е неловко да правя такава "реклама", но си давам сметка, че по-добре да има инфо за качествени клиники, отколкото да има страдащи животинчета, при положение, че знам лекарки, които могат да помогнат! r)
User's Signature

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.

#18 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

  • assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Мнения: 4582
  • Регистрация: 23-September 04
  • Gender:Female
  • Location:София
  • Interests:Биология, животни...
  • Skype:

Публикувано: 05 September 2007 - 10:23 PM

Добре че беше навремето Фурия, че да ми каже за тази клиника. Как щяха на едно място да ми окепазят животното, че и пари да ми искат след това. И аз съм пратила доста хора там, всички са останали доволни. Просто лекарките си знаят работата, харесват си я, не са там заради парите, а заради здравето на животните. И мсилят трезво, което е много важно.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#19 Потребителят е офлайн   Patita Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 403
  • Регистрация: 10-October 06
  • Location:София

Публикувано: 05 September 2007 - 11:22 PM

Също досега нямам оплаквания от Бествет на ул. Нишава в кв. Стрелбище - д-р Димо Димов.

Казвам го въпреки че дори и те не успяха да помогнат на предишното ми кученце, но когато го заведохме той вече беше доста зле, а и се забавихме с неправилните "предположения" и "лечения в "Д-р Дулитъл" на Козлодуй". И въпреки че кучето ми беше зле и вероятно са виждали, че не могат да помогнат много, не си позволиха да ми говорят даже за "приспиване" а се опитаха да го укрепят, за да го оперират. Което така и не стана. cry2 cry2 cry2 Дано не е била тяхна грешката. Но в такива случаи дори да ти дадат надежда пак е помощ - защото положението когато е безнадеждно до последно не искаш да го приемеш.

А Ита Вет в коя част на Лозенец е? Питам защото съм в Иван Вазов.
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 716
  • Регистрация: 15-March 07
  • Gender:Not Telling

Публикувано: 05 September 2007 - 11:40 PM

Цитат

А Ита Вет в коя част на Лозенец е? Питам защото съм в Иван Вазов.


Зад хотел Хемус, ул. Лозенска планина №14 - това е втората пряка в ляво, по бул. Черни връх, посока от Сити центъра към Кошарите
User's Signature

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.

  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни