Dog.bg Форуми : регистрация на кучета в РБ

Към съдържанието

 
 
 

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

регистрация на кучета в РБ

#1 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 351
  • Регистрация: 19-December 04
  • Location:София

Публикувано: 08 February 2005 - 01:26 PM

Имащия добро желание българин да регистрира месояният си любимец, ще трябва да мине през едно, две препятсвия:
1. общината по местоживеене
2. РВМС, кв Банишора

Как става в община Лозенец.От отдела Екология те препращат в отдел Чистота. Там един човечец те записва в една тетрадка,след което ти дава да подпълниш и подпишеш декларация, че си запознат със Закона за ветеринарната дейност и изискванията за отглеждане на домашен любимец.Естествено е упоменато и редовното ваксиниране срещу бяс.В замяна получаваш хвърчаща служебна бележка с усмихнато напъдствие за подпис от Зам кмета.
Слизаш 5 етажа по-надолу и се сблъскваш с един от Зам кметовете/в случая жена/. На любезното ти обяснение, защо нарушаваш ежедневният преглед на печата полусмачканата служебна бележка бива издърпана и внимателно прочетена.Нямате си на представа какво учудване се изписа на лицето на дамата... bl) ,последва бързо окопитване и рязък въпрос "Кой Ви даде това?", "Аз от къде да знам,че не сте го писали сама?"........не искам да изпадам в подробности........последва качване на 9 етаж,изслушване на тирадата "тая пък кво иска,много и порасна работата",повторно слизане и слава на бога взимане на съкровенният подпис и печат.


Първа спирка премината,караме към Банишора

Др Начева ни посрещна с полуусмивка.С нея имаше и един ветдоктор от отдела по епизоотиите,с който надвиквайки се един през друг ни обясниха:
cl) как нищо не знаем,как нищо не разбираме как новите паспорти за пътуване в Ес не били легитимни/после се оказа,че са след като я питах що и тя ги продава/,как имало вече!!!изследвания за бяс,ма как пък можело да се пътува и без тях?????
r) така премина бурята,но аз разразих нова отказвайки да взема и платя нов паспорт за кучетата ми и държах да получа само медалион.Пак взе да ми се обяснява,че с другите паспорти/на фирми Мериал и Интервет / нямало графи,в които да се напише номера на медалиона и да се сложи печат...Но във паспортите на Санико обаче имаааааааа....и това струва 3.40лв допълнително мисля,че се досещате не съм за парите просто е тъпо r) После ми се поиска снимка - отговорих че нямам, но моите кучета са с татуировка едното другото с чип...хехе и кво от това хората единствено и само държат на снимка!!!!!това е независимо дали ще е на мойто или на твойто куче снимката си е снимка.

И накрая компромисен вариант:изнамерих от портмонето снимка на Доро/като по-малък.....добре,че не искаха актуални/ и тя я лепна в новият паспорт/който е празен,липсва дори задължителната ваксинация за бяс/,а на Гонзо по мое настояване/и както ми казаха да се излагам/ми написаха номера на медалиона и ми туриха печат в графа "бележки"...

В началото се нервирах,но като се прибрах в клиниката да ви кажа добре си се посмях!!! b)
та нали сме България,що трябва да ме учудват такива работи
User's Signature

what will be to be.....[br][br]

#2 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 08 February 2005 - 01:53 PM

Направете го и вие, забавно е. В Красно село беше по-човеко-френдли.

Цитат

1. Отивате в общината, отдел "Екология". Регситрирате кучето на адреса на местоживеене. Безплатно е и НЕ се иска съгласието на съседите. Те ви издават бележка.

Днес направих упражнение 1. Сценарият е следният (важи за район Красно село):

Намирам отдел Екология. На вратата виси гръмкото "Старши експерт Екология". Викам си "Старши експертът ли регистрира кучетата?". Почесвам се по главата. Поглеждам съседните врати с надежда да открия поне младши експерт. Но очевидно не се полага такъв за екологията.
Почуквам и смело влизам.
"Добър ден. Къде трябва да отида, за да регистрирам куче?"
Недвусмислен лаконичен отговор "Тук."
"Аха!" - погледът ми светва - "Хората си знаят работата!"
Следва кратко суетене от страна на експерта докато изрови 2 еднообразни бланки на съответната служебна бележка.
"Колко кучета? От изолатора ли ги осиновявате?"
"Ами едно ... то такова ... си е мойто ..."
"Ама вие за домашно куче?!" - Кратка пауза, придружена с красноречив поглед в стил "Що се занасяш?" - "Това пък за какво ви е?!"
Смутена усмивка и невинно примигване от моя страна.
Бланките се попълват с данните от личната ми карта. Обаче е необходим личният подпис на кмета. Докато експертът отива да го получи, провеждам кратък "small talk" със седящия на отсрещното бюро човек, който подозирам, че е може би младшият експерт. Но по време на разговора започвам да се съмнявам ...
"Ама то сега задължително ли е да се регистрират домашните кучета?" пита заподозреният в чин младши експерт.
"Ами, да ... по закон ..."
"Ааа, по-добре, по-добре... А данъци има ли?"
"Ами не ..."
"Е, добре, добре ... То и аз имах куче преди ..."
В това време се връща старшият експерт и ми връчва бележката с личния автограф на кмета. Изчаквам почивката на деловодството и си я подпечатвам.

Хората си свършиха работата. Доволна съм. Пък и им бях полезна по отношение на законодателството.
Реджи има по-хубав номер в регистъра на СО, район Красно село, от този на Дори. Познайте какъв от първи път!


За стъпка 2 - ееееееееееее, аз търсих около два часа мястото, та доктор Начева ми се видя като спасение. Не ми и хрумна да я попитам какъв точно паспорт ми издава. Тя толкова се кефеше докато изреже от една разпечтка, забравена от мен в стария паспорт на Реджко, желаното изображение! Каза ми топли думи за кучето. Удоволствието си струваше.

#3 Потребителят е офлайн   Елен Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1345
  • Регистрация: 03-August 04
  • Gender:Female
  • Location:София

Публикувано: 08 February 2005 - 02:05 PM

Ние тази пътека я минахме още миналата година, затова засега имам два паспорта на Льова, от русия и от доктор Начева, следва третия от Гери и четвърти от ЕС и ............
ще ги колекционирам!!!!!!!!!
И във кой от всички ще се отбелязват ваксините?!?
Гери имай впредвид, че д-р Начева е казала на синът ми при издаване на последния сертификат за през граница, че ще иска в нейния паспорт да е ваксинацията за да издава сертификат bl)
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Dara Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 566
  • Регистрация: 29-December 04

Публикувано: 08 February 2005 - 02:08 PM

Отдаван исках да напиша и своите премеждия с регистрацията на Дара И Топси.
Та значи, решаваме и ние да спазим закона. Че как иначе ще убеждавам хората да го спазват, ако аз самият не съм извършил всички действия...
За целта предвидливо си взимам 3 дни отпуска, защото ми е ясно, че с едно излизане от работа няма да стане, пък и работното време на администрацията, която трябва да е в услуга на хората е до 17.00ч.
Изнамирам къде се намира община Изгрев (защото общо взето различните служби са им на различни места) и отивам в отдел Екология. В цялата община има една дремеща касиерка, един навъсен охранител от Егида и съмнително празни и тихи коридори.
Влизам в прословутия отдел, където две жени седят и кротко си редят пасианси на компютъра. Осведомявам ги за причините за моето посещение, на което едната въпросително вдига вежди? Това пък за какво е? Другата явно беше по-светната по въпроса, защото извади от някаква папка някакви молби и декларации, които надлежно трябваше да попълня. Бланките не са предвидени за вариант да си взел кучето от другаде освен от Екоравновесие, но както и да е.. драскаме, дописваме и сме ОК.
Женицата любезно ми обяснява, че трябва да подам молбата в деловодството, където да ми издадат входящ номер, като преди това трябва да мина през касата и да внеса 30 стотинки. Така и не разбрах за какво, при положение, че химизираната хартия на която ми напечатаха касовия ордер струва повече...
След като изчаках касиерката около 20 мин да се довлече от някъде и след нахокването от охранителя, че се опитах да запаля цигара под една табела "Място за пушене" и недлежно поставен пепелник, внесох дължимите 30ст. и се запътих към деловодството.
Там една кака, която тъкмо отиваше да пуши, ме удостои с убийствен поглед от рода:"Аре още един досадник", но в крайна сметка заведе молбата ми.
Бях чул, че процедурата трае общо 20мин. До тук ми беше отнело около час, но аз бях зареден с оптимизъм, добро настроение и вяра в демокрацията. Върнах се с номерчето в отдел Екология, където женицата ми обясни да дойда пак утре след обяд и че бележката трябвало да мине през кмета за подпис. Тръгнах си с мисълта, че имам 3 почивни дни, така че не ми пречи да мина на другия ден.
На другия ден реших да не се разкарвам, че знае ли човек и отидох чак на третия и то към 13.00 часа. Влизам в отдел Екология, където времето все едно беше спряло, надявам се поне пасианса да беше друг. При което любезната женица ме посреща с думите: "А, ама то вашата бележка още не е подписана от кмета. Елате в понеделник"" Е, издивях... Поисках да отида лично при кмета и да го попитам, колко време трябва да чакам за височайшия му подпис. Жената се разтича и след 5 минути се върна с разписана бележка. Попитах сега какво трябва да направя. Тя ми каза да отида в РВМС, където показвайки тази бележка ще ми издадат медальони.

Качих се на колата и затърсих РВМС, което се намира меко казано на гъза на географията, до затвора. Доктор Начева ме посрещна с несравнимата си усмивка и чувство за хумор.Като разбра за какво съм дошъл, думите и бяха:"тоя па, за кво ти е това... ама айде щом искаш... Поисках Европейски паспорти. Не може. Защо викам да не може? Ми като тръгнат да пътуват тогава. Викам: ми ще пътуват. Ми не може пък. Да ама аз от другите имам (вадя 6 ветеринарни паспорта, по 3 на куче). Да ама в тея няма къде да се сложи печат. Викам и: Хубаво де, аз като слагам ваксините в този, а не в Европейския, после като излизам какво правим. Ми ше ги носиш и двата. Е за кво ми е аджеба тогава европейския. (Мълчи навъсено). Викам добре, не ми трябват паспорти, дай ми медальони, ето бележка от общината.
Не мога да ти дам медальон без паспорт. Викам Й: Ето ти по 3 паспорта на куче с всички ваксинации, обезпаразитявания и манипулации. Ми не може (дебилна и неотстъпна)
Викам и: добре, дай два паспорта от твойте.- Ми дай ми снимки на кучетата.- Нямам.- Ми няма паспорти. - Добре де, ще им залепя- Не може. Викам и, нали и без това няма да водя кучетата, какво значение има- Не може. Обяснявам и, че Дара няма 6 месеца и по закон не се слага снимка в паспорта. (да бе, ходи спори с начева). Каква порода е? - пита. Голден Ретривър- отговарям. Е те тия си приличат и преди да станат на 6 месеца...
Сдобих се с медальон за Топси по случайност, защото преди спора беше почнала да пише в единия от паспортите му, който се оказа в правилния фомат.
Накрая срещата ни завърши с успокоителното от нейна страна: "Нали знаеш, че това се прави всяка година?"


НЕ, БЛАГОДАРЯ!!!

#5 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 08 February 2005 - 02:13 PM

Така де, ваксините трябва да ги направят като микпрочиповете - с поне 10 лепенки. А Гери да си назначи секретар/ка и да пише в четирите (засега) паспорта.
И който си е завеян поначало, също да си назначи секретар/ка да търси паспортите l)

#6 Потребителят е офлайн   Елен Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1345
  • Регистрация: 03-August 04
  • Gender:Female
  • Location:София

Публикувано: 08 February 2005 - 02:20 PM

ВСЯКА ГОДИНА ЛИ??????????????????
Е те тогава колекцията ми от паспорти и медалЬони ще е умопомрачаваща a)
То и сега ме питат това медали ли са/медальона от Начева и медальона с името и телефоните/............
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 08 February 2005 - 02:25 PM

Добре де, по стъпка 1 явно съм нацелила най-сладката община. Доскоро смятах Красно село за департамент на 4-ти км, колко съм била загубена.
Само си представете, че искате разрешение за строеж на скептична яма. Страниците на дог.бг. няма да стигнат да опишем процедурата.
Нямате подход или опит в контакта с общински и държавни служители. Трябва да се усмихваш, да се съгласяваш, НИКОГА да не обясняваш какво казва законът, освен ако не те попитат. По възможност да носиш шоколад или бутилка, ако се касае за куче, ако се касае за скептична яма - бял плик за писма. Ако изпълниш горните условия, трябва състрадателно да кимаш като ти разкажат за гастритните си болки.

Пък при д-р Начева всички нерви идват от снимките. Кво толкоз.
Ще видите, че догодина като идем, ще ни посрещат като приятели.

#8 Потребителят е офлайн   Dara Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 566
  • Регистрация: 29-December 04

Публикувано: 08 February 2005 - 02:50 PM

Цитат

Пък при д-р Начева всички нерви идват от снимките. Кво толкоз.
Ще видите, че догодина като идем, ще ни посрещат като приятели.

Не е въпроса в снимките. Да не говорим, че никъде не пише че се изискват такива.
Аз на ветеринарните паспорти съм описал всичко за кучетата, имат цялата история на ваксинации, обезпаразитявания и т.н. Залепил съм лепенки с номерата на чиповете. А сега трябва да извадя още по 2 паспорта. 1 на Начева и един Европейски.

Една процедура ще се спазва от толкова повече хора, колкото по опростена е процедурата.

Извинявам се, но разбирането ми е, че плащам големи данъци с които се плащат заплатите на въпросните служители и е нормално да искам да си вършат работата без да ме размотават. Защото не те ми плащат заплатата, а работодателят ми няма да е много щастлив от факта, да отсъствам по няколко часа заради бюрокрацията.
Никога не съм носил подкуп (защото названието на тези 'подаръци' е точно подкуп).

Дай Боже да дойде времето да ни посрещат като приятели.

#9 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 08 February 2005 - 02:59 PM

Така де, описах "държавната машина" с твоя ломощ - пасианси, шоколади и бели пликове. Тук-там кафе.
За кучетата още можем без нея. За други неща - не, например реализацията на моята работа зависи от нея.
Това не значи, че не трябва да си регистрираме кучетата. Защото това разбиране е пълнежът на белите пликове.

#10 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 351
  • Регистрация: 19-December 04
  • Location:София

Публикувано: 08 February 2005 - 03:00 PM

нямате си на представа как се забавлявам като чета, че не съм сама в борбата на речена "регистрация на домашен любимец" r) Вашите Общини поне имат компютри и бележките са ви подписани от баш Кметовете,а мойте???А плюс това в обюина Лозенец приемното време е вторник и четвъртък от 10-12ч - кат се замисля напълно достатъчно/и аз бих път напразно веднъж/

Приятели смея се от сърце b) b)


да обясня - Елен няма такова нещо за паспортите.И в петък вадихме сертификат за САЩ и самоеда беще с европейски паспорт.Самата д-р Начева ни каза да му направим bl) Просто не са задължителни все още

Бе те не знаят за кво става въпрос още!!!Поне са забавни
От утре тече конкурс при мен,за работа - Попълвач/ка/ на паспорти.Изискват се единствено чувство за хумор b) и чувство за хумор b)


а всяка година предлагам да се събираме и да връщаме на вторични суровини излишъците от паспорти и медалиони........ l)
User's Signature

what will be to be.....[br][br]

#11 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 08 February 2005 - 03:09 PM

Цитат

А плюс това в община Лозенец приемното време е вторник и четвъртък от 10-12ч - кат се замисля напълно достатъчно/и аз бих път напразно веднъж/

Ами, в много важна община си, Лозенец, не може току-тъй w)

#12 Потребителят е офлайн   Hari Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 368
  • Регистрация: 30-September 04
  • Location:София

Публикувано: 08 February 2005 - 03:15 PM

А какво пише на тези заветни медальони?

Като чета какво пишете и си мисля, че моят глезльо ще си остане "незаконно" куче l)

#13 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 08 February 2005 - 03:23 PM

Цитат

А какво пише на тези заветни медальони?

Като чета какво пишете и си мисля, че моят глезльо ще си остане "незаконно" куче l)

Глупости, Хари, цялата история е едно забавление b)

#14 Потребителят е офлайн   Dara Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 566
  • Регистрация: 29-December 04

Публикувано: 08 February 2005 - 03:28 PM

Цитат

А какво пише на тези заветни медальони?

Като чета какво пишете и си мисля, че моят глезльо ще си остане "незаконно" куче l)

На тези медальони има 3 номера.
1 за общината
1 за номера в книгата според общината
и един за годината.

Начева взима едни големи чудеса нещо като голям пирон с излята отдолу цифра, слага го върху медальона и млати с един чук b)

"За да не се чудиш кво ти начуквам тука, вашият район Изгрев е номер 8" (Начева) r)

И още една крилата фраза: "нали си имаш бележка от общината, ако те питат нещо, загубил се е медальона, аз ли да те уча?" l)

Според мен трябва да вдигнем шум за опростяване на процедурата. А законите добри или лоши трябва да се спазват, не че има санкции, ако не го свършиш де :)

Все пак е по-добре да си регистрираш кучето, така никой не може да ти каже и дума.

Скоро четох някаква наредба, че за всяко куче на домсъвета трябва да се плаща минимум 1 лев на месец. Исках да плащам, но нашата касиерка не ми иска парите. И все пак смятам да я накарам да ги взима и да записва, че са по еди кой си член на еди коя си наредба.

#15 Потребителят е офлайн   Hari Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 368
  • Регистрация: 30-September 04
  • Location:София

Публикувано: 08 February 2005 - 03:38 PM

За входните такси: моят d) за своите 10 годинки е сменил три апартамента. В първия блок плащах всеки месец по 5 лв. за него ( bl) ), във втория и третия пари не ми искат.

Цитат

Все пак е по-добре да си регистрираш кучето, така никой не може да ти каже и дума.

Знаеш ли - прав си. Не, че някой е възроптал от моето добиче (както казва баба ми l) ), но ако искаме да има законов ред, първо трябва да започнем да спазваме законите - добри или лоши (повече второто bl) ).

За тази цел и аз ще трябва да си взема някой друг ден отпуск, че да успея с община Люлин да се преборя, а след това и с Г-жа Чук и Гек l) l)

#16 Потребителят е офлайн   Елен Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1345
  • Регистрация: 03-August 04
  • Gender:Female
  • Location:София

Публикувано: 08 February 2005 - 03:40 PM

В община Люлин нямах проблеми:)
В екология са любезни, само дълго търсеха папката с заявленията, но може би този път да знаят къде е b)
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Hari Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 368
  • Регистрация: 30-September 04
  • Location:София

Публикувано: 08 February 2005 - 03:57 PM

Значи, за да не ме гледат начумерено някои особи, бихте ли ми казали какви документи и суми трябва да имам? И снимката, ах, най-важното нещо - любителска става ли и колко голяма трябва да бъде?

#18 Потребителят е офлайн   Dara Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 566
  • Регистрация: 29-December 04

Публикувано: 08 February 2005 - 04:06 PM

Цитат

Значи, за да не ме гледат начумерено някои особи, бихте ли ми казали какви документи и суми трябва да имам? И снимката, ах, най-важното нещо - любителска става ли и колко голяма трябва да бъде?

Суми, според моя опит:
Община - 0.30лв.
Начева - 1.75 Медальон
3.50 - вет. паспорт.
(Носи си дребни, Начева никога няма пари за връщане) r)
10 лева бензин :)))))

Снимката паспортен формат. Начева каза, че може да изреже и от любителска, нямало проблем, даже си иамала нова ножица и лепило b) . Добре че не искат да си водим кучетата за паспортни снимки. Фотографите ще изпопадат от смях b)

#19 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 08 February 2005 - 04:15 PM

Хари, пак ще ти се размине информацията. На мен д-р Начева ми поиска 6.65, в общината - нищо. 30-те ст. са такса за подадена молба, но мен не ме накараха да подавам молба. За дребните - абсолютно вярно, не смей да ходиш без дребни. Вече споделих, че д-р Начева с голямо удоволствие собственоръчно изряза образа на Реджи (посредством ножица) от моята разпечатка на снимка.
Моля те, не ме карай сега да викам секретаря да ми каже къде е тоз паспорт, че да ти кажа размерите.

Цитат

Добре че не искат да си водим кучетата за паспортни снимки. Фотографите ще изпопадат от смях

Знаеш ли, преди 12 години регистрирах първото си куче, тогава се плащаха и данъци. РВМС беше при моста Чавдар и се искаше паспортна снимка на кучето. Нямаше цифрово фото, даже цветно нямаше, никакви глезотии. И да ти кажа, фотографите бяха напълно подготвени, знаеха за какво става дума и не се учудиха, Макс е сниман в ателие - как го накараха да застане в анфас, още си я пазя таз черно-бяла снимка

#20 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 351
  • Регистрация: 19-December 04
  • Location:София

Публикувано: 08 February 2005 - 04:30 PM

Цитат

Цитат

Значи, за да не ме гледат начумерено някои особи, бихте ли ми казали какви документи и суми трябва да имам? И снимката, ах, най-важното нещо - любителска става ли и колко голяма трябва да бъде?

Суми, според моя опит:
Община - 0.30лв.
Начева - 1.75 Медальон
3.50 - вет. паспорт.
(Носи си дребни, Начева никога няма пари за връщане) r)
10 лева бензин :)))))

Снимката паспортен формат. Начева каза, че може да изреже и от любителска, нямало проблем, даже си иамала нова ножица и лепило b) . Добре че не искат да си водим кучетата за паспортни снимки. Фотографите ще изпопадат от смях b)

на мен днес ми взеха 6.65лв - медалион + паспорт за Доро
и 3.25лв само за медалион за Гонзо


незнам да не сте хванали някакви промоции? r)
User's Signature

what will be to be.....[br][br]

  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни